Alla inlägg under februari 2010

Av Per - 11 februari 2010 21:07

I dag har sista isen fått lämna taket. Så nu har jag skottat med traktorn runt tomten så hundarna har fritt att springa som dom vill. Black Nitro o Black Knight har tagit dom största snö högarna i besittning. Dom far fram som två svarta blixtar Tur att dom är svarta så man ser var det bär av någon stans.Hoppas nu bara att graderna håller i sej nu -5.2 nu det passar oss utmärkt. Då slipper man krångla med kramp i tassarna o dyl.


Nu måste jag tänka på eldning för nattens värme,


Ps Tack Linnea för sporrningen till snus avvänjningen

klarat en dag till utan problem  


Hare gott hörs i morron

// Per


Av Per - 11 februari 2010 09:36

Ja då provar jag igen. Skrev inlägg natten som var men precis när jag skulle spara det vips så funkade inte bloggen längre, gick in på andras bloggar från samma bloggplats men tji fick ja lika över allt,då gjorde vi kväller i stället.


Onsdag då fick vi hugga is från taket    för det har runnit in så två väggar o ett golv känns blöta. men vi kollade efter några timmar då var det bättre med blötan.

Så nu får Whippet pojkarna ny rustat sov rum  ,


Alla hundar fick sin efterlängtande lång promenad igen efter kylan -23 upp till + - o Det känns konstigt på några timmar.


Trot om ni vill nu har jag börjat med att sluta snusa efter 40 års snusande 2dgr   utan snus ,det känns riktigt bra,Nu gäller det att visa alla att jag klarar av resten också.    


Hare bra hörs i kväll om dagens bravader


// Per

Av Per - 9 februari 2010 20:40

I kväll -5,1 grad o snöar om vart annat, Dagen började med sjukgymnast besök så det vart en riktig genom gång av axlar nacke rygg så nu får jag troligen lätt gymnastik i varm bassäng, det ser jag verkligen fram i mot. Det är jätte bra för min värk med varm bad, för det har varit en otroligt hård vinter mot min kropp. Jag träffade på en av personalen från badet och hon tyckte det var kul att träffa på mej igen, skönt att bli välkommen tillbaka. 

Hemma var hundarna som förbytta i snön och snö högarna som är ca 3m höga var jätte kul att springa upp och ner rut tomten, det är stigar över allt så dom var som yr väder över allt på en gång. Nu i kväll fick dom som avslutning på dagen en var sin tjur muskel så nu är det lugnt o fridfullt i alla hörn här hemma.   



Hörs i morron tack o hej leverpastej

// Per

Av Per - 8 februari 2010 21:50

Ja i dag körde jag undan snö som varit på taken. För det var lite trångt utan för dörrana,men nu finns det gott om plats igen,

jag var in och fick en koll på min nacke o rygg som jag har problem med,  Rebecka släppte Nitro o ung hundarna i vår häst hage upptrampat och skottat med snöslunga det är som att springa på rundbana på snö, oj va det gick undan, dom känner väl att det börjar bli lite findagar att kunna börja röra sig lite mer nu. Som tur var kom vår glada dotter med hö leverans i dag.


Hare bra så länge


// Per

Av Per - 7 februari 2010 21:59

I dag blev det lite snö skottning av garage taken det var lite för mycket snö på dem ca 1.2m hop sjunken snö. Så förmiddan skötte sig själv av detta, Rebecka poade lite med hästarna o geten "Majsan" förståss, Rebecka är inte mycket att släpa upp på tak för står hon på  en stol så skakar knäna och snurrar i huvudet på henne. Hund svängen var jätte härlig ca 2- grader, bara en katt och en " "   papiljott" att skälla på. så nu är det bara och se till att ved pannan ser till att vi får lite värme i natt också, Nu blir det lite av koppling innan John blund tittar in en sväng,



Hare gött så hörs vi i morron


// Per

Av Per - 6 februari 2010 21:32

Ett Stort Tack till er Som peppade upp oss, när vår Attack blev sjuk..

Nu mår hon som vanligt igen. tack o lov. tyvärr tar åldern ut sin rätt.  Men tänk vad fort det kan gå när man är gammal och blir sjuk.


Nu börjar jag tycka att det räcker med snö o kyla , vi har minst 1.2 m snö och i kväll är det -7.8 grader så kylan känns alldeles perfekt nu för att vara vinter.


Det blir mer av hund pysslet nu när kylan är så bra , dom får sina promenader och sitt spring som dom behöver så väl. I dag stoppade Pele och Nitro hela huvudet under snön när dom jagade råttor, men inget byte i dag, dom var som två snö gubbar när dom kom fram. Att dom Whipparna är som sälar i djup snö är en fröjd o se.


I dags läget mår vi alla bra här i Kinsta

     

Vi ska nu dagligen lämna en liten rapport om vår lilla djurgård

för nu har det ordnat till sig med Attack och nu vi vet att vi har henne till låns en kort stund till, men vi är tacksamma för varje dag som går  


Ha det så gött så länge


// Per

Av Per - 1 februari 2010 08:08

Det här var den längsta natt på många år. Vår äldsta whippet Neutrino "Attack" fick någon form av bortfall av känsel i ben o tassar. kramp/värk Undrar om det kan ha varit en stroke /anfall av något slag. Men nu är hon tillbaka som vår vanliga "Attack" igen får vi hoppas !! Det är bara och tacka högre makter att allt ordnade till sig till slut.

-28 grader i natt men nu har den sjunkit till -18 grader o snön vräker ner.

Tak skottningen gick bra i går kväll men -24 grader innan man var klar. Nu vet jag att både stugan o altanen är riktigt bygd, för snödjupet var ca 1 meter hop sjunken snö så det är ett o annat kilo som fick lämna taken.

Hund-krylen vår får nog små snabba svängar i dag. Det tror jag dom är nöjda med i denna kyla.

Nu blir det väll lite vila efter denna perrs i natt.


Hare bra

// Per 


Ovido - Quiz & Flashcards